• DÉ SPECIAALZAAK VOOR VEILIGHEID EN KWALITEIT
  • GRATIS VERZENDING BOVEN €50
  • DÉ SPECIAALZAAK VOOR VEILIGHEID EN KWALITEIT

Autostoelen

Autostoeltjes voor groep 1, groep 2 en groep 3

Kinderen neem je graag mee als je op pad gaat. En vaak doen we dat met de auto. Belangrijk is dan om een veilig autostoeltje aan te schaffen. Er zijn hoogstwaarschijnlijk een aantal aspecten waar je aandacht naar uitgaat als je een autostoeltje zoekt. Allereerst moet je het autostoeltje voor je kind zo comfortabel mogelijk zijn. Omdat het dagelijkse leven met een baby veel organisatievermogen van je kan vergen, let je ook speciaal op gebruiksgemak en comfort voor jezelf. En als laatste en zeker niet het onbelangrijkste, op de veiligheid van je kind doe je geen concessies. Autostoeltjes uit het assortiment van Babyveilig voldoen aan al deze eisen en wensen.Er zijn autostoeltjes groep 1, bedoeld voor kinderen uit groep 1 met een gewicht tussen de 9-18 kg. Autostoeltjes groep 2 en autostoeltjes groep 3 zijn bestemd voor kinderen tussen de 15 en 36 kg.

Autostoeltjes, voor jou en je kind

De tijd dat kinderen zonder bescherming en zelfs zonder autogordels achterin mochten zitten is voorgoed voorbij. Nu kiezen we voor veiligheid en comfort. Autostoeltjes zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen. In een reboarder of achteruit-rijstoel kijkt je kind tegen de rijrichting in. Vele onderzoeken hebben uitgewezen dat je kind het veiligst zit in een reboarder en Babyveilig adviseert je dan ook om zo lang mogelijk gebruik te maken van reboarders. Kies je voor een autostoeltje waarbij je kind naar voren blikt, dan zijn er een aantal opties om het rijden nog veiliger te maken. Veel moderne autostoeltjes zijn voorzien van een veiligheidskussen, dat ook bekend staat onder de naam vangtafel. Bij een aanrijding of een plotselinge reactie is je kind dan nog beter beschermd en is de kans op letsel minimaal.

Een autostoeltje, makkelijk te monteren

Ook al vervoer je jouw kind in een autostoeltje, de kans op letsel of een ongeluk is hiermee niet weggenomen. In veel gevallen, waarbij het toch tot een ongeval komt, is er namelijk sprake van een onvoldoende goede montage in de auto. Kies daarom altijd voor autostoeltjes met Isofix- of gordelbevestiging. Vrijwel alle moderne auto's, in elk geval auto's vanaf het bouwjaar 2000, zijn uitgerust met Isofix-connectoren. Hiermee verklein je de de kans op ongevallen en je zult bovendien merken dat je autostoeltjes met Isofix-bevestiging veel gemakkelijker en sneller kunt vastzetten. De eisen met betrekking tot veiligheid worden steeds strenger. Kies daarom altijd voor een autostoeltje dat aan de wettelijke vereisten voldoet en er zelfs op anticipeert. Denk hierbij aan autostoeltjes die je kind goed beschermen tegen een aanrijding vanaf de zijkant. Als je een veilig autostoeltje aanschaft bij Babyveilig, kijk dan vooral goed in de productspecificaties om erachter te komen welk stoeltje het beste past bij het gewicht, de leeftijd en de lengte van je kind.

Copyright 2021 Babyveilig.nl
payment_icon payment_icon payment_icon payment_icon payment_icon payment_icon payment_icon payment_icon payment_icon payment_icon payment_icon
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »