• DÉ SPECIAALZAAK VOOR VEILIGHEID EN KWALITEIT
  • GRATIS VERZENDING BOVEN €50
  • DÉ SPECIAALZAAK VOOR VEILIGHEID EN KWALITEIT


Veilig bij de trap met een traphekje

Je moet er niet aan denken. Helaas zijn het bekende nachtmerrieachtige beelden die je uit veel verhalen al gehoord hebt. Je kunt als ouder niet 100 % aandacht geven aan je kleine en ondernemende kind. In een onbewaakt moment, als je telefoneert, naar het toilet gaat of iets anders doet, ontdekt je kleintje die interessante trap naar boven of naar beneden. Onmiddellijk besluit je kind om een ontdekkingsreis te ondernemen, maar is daar motorisch nog niet goed toe in staat. Dit scenario moet je voorkomen. Met traphekjes bescherm je jouw kind op de beste manier, omdat je nou eenmaal geen ogen in je achterhoofd kunt hebben.

Handige traphekjes

Met een traphekje voorkom je dat je kind naar beneden klimt of naar boven klautert als het er nog niet toe in staat is. Daarnaast zijn traphekjes ook erg handig als je huisdieren hebt die je weg wilt houden van bijvoorbeeld je bovenverdieping. Goede traphekjes moeten aan een aantal eisen voldoen. Allereerst moet een traphekje niet gemakkelijk door je kind geopend kunnen worden. Kleine kinderen kunnen je soms bijzonder verbazen met hun inventiviteit, maar op dit gebied mogen ze nog even klein en ietwat hulpeloos blijven. Jij moet echter wel in staat zijn om het traphekje op een snelle en gemakkelijke manier te openen en te sluiten. Het is niet de bedoeling dat jouw veiligheidsmaatregelen jou in de weg gaan zitten.

Verschillende soorten traphekjes

Wil je traphekjes zo veilig mogelijk monteren, dan kies je voor montage aan de muur of aan een robuuste trappost. Er zijn verschillende mogelijkheden voor montage. Of je monteert het hele frame aan de muur of trappost, of je maakt gebruik van muurcups. Muurcups schroef je vast en je trapje klem je ertussen. Als je kijkt naar de soorten traphekjes, dan heb je de keuze uit spijlenhekjes, rolhekjes of vouwhekjes. Kies je voor een handig spijlenhekje, kijk dan wel goed of de ruimte tussen de spijlen niet te groot is dat je kind er gedeeltelijk door kan kruipen om vervolgens klem te zitten.

Een goed en veilig assortiment

Babyveilig heeft voor jouw gemak en voor de veiligheid van je kind een ruim assortiment traphekjes en accessoires. Wij werken alleen met modellen en merken die uitvoerig getest zijn en voldoen aan alle veiligheidseisen. Van Babyveilig mag je een goede telefonische service verwachten en adequate advisering. Bestel traphekjes vóór 22.00 uur en je hebt ze in de regel de volgende dag al in huis.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »