Tula Draagzakken en Draagdoeken

Tula Draagzakken en Draagdoeken

Het verhaal van Tula begint met twee mensen uit diverse werelden. Ik ben geboren en getogen in Polen. Mijn man Mike (Chi bij geboorte) werd geboren in Vietnam. Twintig jaar later zou ons nieuwe leven samen beginnen.

We ontmoetten elkaar op de universiteit in de Verenigde Staten. Met contrasterende persoonlijkheden hadden we in het begin zeer weinig gemeen. De wet van tegenstellingen leek ons ​ echter ​te verbinden zoals zo vaak het geval. Ik was extravert en had mijn zinnen gezet op wat ik wilde doen na het afstuderen. Mijn man was terughoudender en hield van reizen. Ook al hadden we veel verschillen, we waren allebei spontaan, werkten hard, hadden plezier en reisden.... Dat laatste vooral en liefst veel.

We bezochten Polen om mijn familie te zien en een paar keer namen we de gelegenheid om per rugzak door Europa te reizen. Ook hadden we het geluk om een paar keer  Mike's ouders in Vietnam te bezoeken. We zagen fantastische plaatsen en ontmoetten ongelooflijke mensen. Deze mooie herinneringen zullen altijd een deel van ons zijn. We waren bevangen door de onverzadigbare drang om te reizen. We wilden meer.

Met een one-way ticket naar Peru en geen reisschema, wilden we zien hoe de Amerikanen leefden. We reisden buiten de toeristische gebieden naar Zuid-Amerika om daar de cultuur echt te ervaren. In veel van de plaatsen waar we reisden, waren we onder de indruk van vrouwen die hun kleintjes in kleurrijke wraps / draagdoeken tijdens het werken in de velden droegen. Moeder en baby waren verbonden, terwijl het dagelijkse werk werd gedaan.

We reisden door Bolivia, Uruguay en Argentinië en na twee avontuurlijke maanden eindigden we in Brazilië voor onze laatste stop. Daar bemerkten we dat ons gezin van twee naar 3 personen zou gaan groeien....

Toen onze dochter werd geboren, droeg ik haar in een mitella. We ervoeren hoe handig babydragen was, zowel voor ouder als baby. Een paar jaar later werd onze zoon geboren en we ontdekten het gemak van de ergonomische dragers. Ze waren net zo comfortabel maar meer vader-vriendelijk. We hebben destijds veel verschillende dragers geprobeerd maar nooit één gevonden die volledig voldeed voor ons, dus we hadden onze Ba Noi (Vietnamese voor Oma) die er één maakte exact volgens onze specificaties. Het was bijna perfect.

In eerste instantie maakten we dragers voor vrienden en familie. Maar wanneer we reisden, vroegen vreemden naarr onze dragers. En dat was precies wat ik nodig had om eindelijk mijn energie en passie te vinden.  We zijn nu een gezin van vijf en wonen in San Diego ... we maken nog steeds dragers en staan dicht bij onze kinderen terwijl we steeds meer herinneringen en ervaringen opbouwen.

Wij wensen u alle goeds met het ouderschap en hopen dat ook u veel babydraag-ervaringen zult krijgen.

Ula & Mike