Buikdragers / Rugdragers / Heupdragers / Carriers

Buikdragers / Rugdragers / Heupdragers / Carriers

Babyveilig heeft een naam hoog te houden als het gaat om actieve en passieve veiligheid voor uw kindje. Wij hebben daardoor een beperkte selectie Buik en rugragers in het assortiment. Dit komt omdat wij een strenge voorselectie maken van wat wel onze criteria haalt en vooral, wat niet. Alleen de beste en veiligste dragers hebben wij in ons assortiment opgenomen en dat zijn de dragers van Ergobaby (Amerikaans), Cybex (Duits) en Kiddy (Duits).

 

Rugdrager of buikdrager?
In de eerste periode na de geboorte zijn buikdragers het meest ideaal. Je hebt goed zicht op de kleine en hij of zij vindt het heerlijk om zo dicht tegen je borst aan te liggen. Je kunt de baby gerust voeden terwijl hij of zij in de buikdrager ligt. 

Een rugdrager voor je baby
Het hoofdje van je baby vormt de eerste 3 tot 4 maanden nog een te zware belasting voor zijn of haar nek en rug. Een rugdrager ondersteunt het hoofdje op een goede manier. Doordat je baby zich dichtbij jou bevindt, voelt hij zich veilig en geborgen. En jij hebt je handen helemaal vrij. De meeste rugdragers pas je gemakkelijk aan je eigen lengte en die van de baby aan. Sommige rugdragers gebruik je al vanaf de geboorte, maar de meeste pas als je baby het hoofd rechtop kan houden.

De Heupdrager

Een heupdrafer is ideaal voor een leeftijd vanaf 6 maanden vooral voor korte loopjes naar bijvoorbeeld een winkel of het kinderdagverblijf. Meestal is een heupdrager in combinatie met een buik en of rugdrager en een welkome aanvulling op deze mogelijheden als het kindje reeds iets ouder is.