Pallas

Pallas

Cybex Pallas GROeP I/II/III: 9-36 KG (VANAF 9 maanden to 12 jaar oud)

 

 

2 stoelen in één !

 

De Pallas stoel van Cybex combineert het beste van twee werelden. Deze stoel combineert een groep 1 stoel met een groep 2/3 stoel. Dit heeft als voordeel dat u slechts 1 keer een autostoel hoeft te kopen na de 0 of 0+ autostoel. Dit is niet alleen voordeling, uw kind hoeft ook niet opnieuw te wennen aan een nieuwe stoel, immers deze stoel groeit mee met uw kind. De Pallas maakt gebruik van het gepatenteerde stootkussen dat aangetoond veel veiliger is dan traditionele gordels waar stoelen van onder andere maxi cosi gebruik van maken. De kans op zwaar letsel of erger wordt aanzienlijk teruggebracht door het impact kussen dat de krachten weg geleidt van het lichaam. Het ISOFIX-Connect systeem biedt tevens een verbeterde veiligheid en een grotere stabiliteit van de stoel in beide groepen.

 

LET OP: Er zijn kleurverschillen tussen de Isofix stoelen en de Non-Isofix stoelen. Dit is dus géén fout!

 

Oordeel Consumentenbond:

VEILIGHEID: Lage botskrachten in frontale botsing. Zeer lage botskrachten bij de botsing opzij. Gordelloop goed. Het zitje is stabiel in de auto.
GEBRUIK: Weinig gevaar voor verkeerde montage. Montage en vastgespen van kind eenvoudig. Gebruiksaanwijzing en waarschuwingslabels duidelijk en heel eenvoudig te begrijpen.
COMFORT: Zeer goede ondersteuning van de benen. Goede polstering van het zitje.
REINIGEN EN AFWERKING: Bekleding kan eenvoudig verwijderd worden en in de wasmachine worden gereinigd. Zeer goede afwerking.

Verschil tussen de Pallas 2 en de "gewone" Pallas  : LINEAR SIDE IMPACT PROTECTION (L.S.P. SYSTEM)

De Pallas 2 is het verbeterde model. De Pallas  2 heeft als extra feature het zogenaamde "Linear Side Impact Protection" eigenlijk een soort Airbag aan de zijkant van de stoel (zie ook de fotos). Deze extra feature zorgt ervoor dat bij een aanrijding vanaf de zijkant de zijwaartse klap wordt opgevanger door de airbag. Op het zelfde ogenblik wordt de kinetische energie die vrjkomt gebruikt om het hoofd van het kindje actief te beschermen en in een veilige positie te manoevreren.

Dubbele veiligheid

Voor groep I heeft Cybex voor de Pallas 2 een nieuw, te verstellen, veiligheidskussen ontwikkeld. Het veilige, robuuste, maar toch fraaie 2-in-1 kinderzitje is te gebruiken van ongeveer negen maanden tot 11 jaar, afhankelijk van het gewicht van uw kind. Wanneer uw kind een jaar of drie is kan de basis en het veiligheidskussen worden verwijderd en verandert het autostoeltje in het award-winning model voor groep II/III de Cybex Solution. Een vangtafel waar de Pallas 2 mee is uiterust is een veel veiliger alternatief dan de gordelbevestiging die conventionele autostoeltjes gebruiken. Immers, door de vangtafel wordt de impact van een aanrijding over een veel groter deel van het lichaam van uw kindje verdeeld. Hierdoor is de kans op zeer ernstige verwondingen aanzienlijk kleiner dan bij een gordelbevestiging. Een ander voordeel van het kussen is dat uw kindje in feite om de vangtafel heenvouwt bij een aanrijding. Dit is een natuurlijke beweging die ook in vliegtuigen wordt gehanteerd bij een noodlanding (klein maken en rollen). Voordeel hiervan is dat het hoofdje naar voren kan bewegen en niet wordt tegengehouden door een gordel waardoor er enorme krachten op de nek en het hoofdje worden losgelaten bij een aanrijding.