• Voor 22 uur besteld, vandaag verzonden
  • Gratis verzending boven €50
  • Dé speciaalzaak voor veiligheid en kwaliteit

Zoveel mensen, zoveel wensen. Zoveel auto's, zoveel wensen. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Dit verklaart waarom er zoveel verschillende soorten, maten en uitvoeringen autostoeltjes zijn.

Babyveilig.nl biedt alleen autostoelen aan die voldoen aan het belangrijkste criterium: veiligheid. Een gegarandeerde veiligheid kenmerkt ons gehele aanbod. Uitsluitend topmerken. Stoeltjes die uitvoerig getest zijn, alvorens ze op de markt kwamen.

Via het filtermenu links op elke pagina kom je al snel tot een voorlopige selectie. En is je iets niet helemaal duidelijk, of twijfel je, neem dan contact met ons op via de klantenservice-knop links onderaan elke pagina.

Enkele belangrijke hoofdkenmerken van autostoelen lichten we graag toe:

Reboarders (achteruit-rijstoelen) of vooruit-rijstoelen:
Babyveilig.nl adviseert om kinderen zolang mogelijk tegen de rijrichting te vervoeren. Het aanbod reboarders wordt steeds groter, en tests en onderzoeken hebben uitgewezen dat vervoer van je kind in een reboarder de kans op letsel enorm vermindert. Bekijk per stoel welke leeftijd-, gewicht- of lengtegrenzen van toepassing zijn.

Isofix of gordelbevestiging:
Een isofix-stoel zet je vast in de auto met de isofix-connectoren in de auto. Daarna zet je het kindje vast in de stoel, én de stoel zelf met de 3-punts gordel van de auto. Vrijwel alle moderne auto's (sinds ca. 2000) hebben isofix-connectoren. Maar: raadpleeg per autostoelmerk of dit stoeltje geschikt is voor jouw auto, of raadpleeg de autodealer. Of: vraag ons natuurlijk!

Indeling in groepen - tot voor kort werden autostoeltjes ingedeeld op basis van groepen:
Groep 0: van geboorte - 10 KG, of van geboorte tot 6-9 maanden
Groep 0+: van geboorte - 13 KG of van geboorte tot 12-16 maanden
Groep 0+ en 1: van geboorte - 18 KG of van geboorte tot 4 jaar
Groep 1: van 9 - 18 KG of van 9 maanden tot 4 jaar
Groep 1 en 2: van 9 - 25 KG of van 9 maanden tot 6 jaar
Groep 2: van 15 - 25 KG of van 4 jaar tot 6 jaar
Groep 1, 2 en 3: van 9 - 36 KG of van 9 maanden tot 12 jaar
Groep 2 en 3: van 15 - 36 KG of van 4 jaar tot 12 jaar

Sinds enkele jaren worden stoeltjes ingedeeld volgens de i-Size normering. I-Size is de nieuwe standaard voor autostoeltjes, ook wel de veiligheidsnorm UN-ECE R129 genoemd. Deze nieuwe standaard zal de komende jaren nog naast de huidige veiligheidsnorm UN-ECE R44 zal bestaan, maar zal daarna deze norm vervangen. Deze nieuwe standaard zal het vervoer van kinderen tot 15 maanden in achterwaartse rijrichting verplicht maken en tevens veiliger maken. Daarnaast zullen alle autostoeltjes uitgerust moeten zijn met ISOFIX (voorkomt het fout monteren van de stoel, dit is één van de grootste risico's bij een autostoeltje) en de introductie van een zijwaartse aanrijdingtest. De i-Size norm zal het voor ouders ook makkelijker maken om het juiste kinderstoeltje te kiezen en te installeren. Het reizen van een kind in de auto zal hierdoor nog veiliger worden.

Vervoer je je kindje toch voorwaarts, dan verdienen stoeltjes met veiligheidskussen de voorkeur. Het veiligheidskussen, ook wel genoemd de vangtafel, vormt een extra buffer tussen je kindje en de open ruimte in de auto. Kindjes hebben vaak even nodig om te wennen, maar na korte tijd willen ze meestal niet anders meer. Én: de veiligheid is vele malen groter dan bij stoeltjes zonder dit kussen. En dat is waar het bij Babyveilig.nl om draait!

Copyright 2018 Babyveilig.nl
payment_icon payment_icon payment_icon payment_icon payment_icon
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »